Qendra Komunitare Evropiane e Biznesit dhe Inovacionit Atika - Greqi

European Community Business and Innovation Center of Attika6, rue Dragatsaniou, 10559, Atenas
Saiti:
www.bicofattika.gr
Email: Kjo adresë emaili po mbrohet nga spambotet. Të duhet aktivizimi i JavaScript për me e pa.  
Tel.: 0030 210 3314230
Fax: 0030 210 3314232

Koordinator:
Dimitris Karydis, Manager della Tecnologia

Përshkrimi i Organizatës:

BIC i Atikës është një organizatë jofitimprurëse, misioni i të cilit është për të ofruar shërbimet e saj për kompanitë private, autoritetet rajonale dhe sektorit publik në rajonin e Atikës.

Kompania u krijua në vitin 1995 si një iniciativë e Dhomës së Tregtisë të Athinës, me kontributin e organizatave të tjera (Dhomat e Tregtise, Bankat, universitetet, kompanitë private, etj).

BIC i Atikës u mbështet nga DG Regio (ish Drejtoria e Përgjithshme XVI) të Komisionit Evropian, i cili kontribuoi me 50% të kapitalit fillestar.

BIC i Atikës është një anëtar i Qendrës Komunitare Evropiane të Biznesit dhe Inovacionit(EBN) roli i të cilit është për të siguruar bashkëpunim të vazhdueshëm dhe efektiv dhe shkëmbimin e know-how ndërmjet BIC-ve të ndryshme. EBN është rrjeti më i madh konsulencës të pavarur të biznesit në botë. Pas Kontrollit të Komisionit Evropian, BIC i Atikës bën pjesë në ato 10 më të mira, në mesin e 160 BIC të Bashkimit Evropian.

Misionet e BIC të Atikëa janë:

  • Mbështetja dhe inkurajimi i konkurrencës së kompanive, sidomos me futjen dhe promovimin e inovacionit.
  • Të kontribuojë në zhvillimin e kompanive të reja, sidomos ato të drejtuara për tregjet "fole".
  • Të mbështesë zhvillimin ekonomik të Rajonit të Atikës dhe përmirësoj punësimin duke përdorur burimet që ekzistojnë në rajon në mënyrë efektive.
  • Të bashkëpunojë me Autoritetet Rajonale të Atikës për aq sa risia dhe mbështetja e promovimit rajonal të NVM-ve është e përfshirë.

 

Personi kontakti:
Athanasios Chaldeakis
Email: Kjo adresë emaili po mbrohet nga spambotet. Të duhet aktivizimi i JavaScript për me e pa.  
Tel.: 0030 210 3314230
Fax: 0030 210 3314232